Det beste med usikrede lån er at du kan få lån på dagen. Det går veldig raskt å få forbrukslån. Det tar noen timer til noen dager. Du kan få utbetalt forbrukslånet ditt samme dagen som du søker. Dette er ganske imponerende. Det betyr at du ikke trenger å planlegge når du skal ta opp et billig forbrukslån, men du kan heller ta det opp akkurat når du trenger det. Si at du sykler til universitetet og du har blitt frastjålet sykkelen din. Du kan da gå på internett å levere en søknad hvor du spør om et forbrukslån for å få råd til å kjøpe en ny sykkel. Sånn sett kan du erstatte sykkelen samme dag som den er blitt stjålet. Det er ganske imponerende.

Butikker og lån

Det er forskjellige varianter til forbrukslån. Du trenger ikke å ta opp et usikret lån fra en bank hvis du trenger penger til å kjøpe noe. I eksemplet om en stjålet sykkel som du trenger å kjøpe en ny av, kan du også gå ned på XXL eller andre steder for å se på sykkelen først. Finner du noe som passer deg bra kan du sjekke med de hvor mye de skal ha for denne sykkelen. Når du da har lyst til å kjøpe kan du høre med de om de har avbetaling på varer du kjøper hos dem. Mange butikker har avbetaling på det du kjøper hos dem. Avbetaling er en form for usikret lån hvor butikken gir deg en viss tid på å nedbetale lånet. Dette er interessant fordi noen butikker gir deg en veldig god rente. Dette fordi butikken tjener penger på salget. Noen butikker gir 0% i rente. Da ender de opp med å og banken som betaler for lånet en liten del av salget sitt, slik at deres egne marginer faller litt. Noe de håper de kan ta inn på mer salg.

Behandlingstid

For at alt skal gå raskt er det viktig at alle leddene i lånebehandlingen og utbetalingen går raskt. De raskeste forbrukslånene utbetales på dagen. For at dette skal skje må alt skje raskt. Du må med andre ord levere søknaden tidlig på dagen slik at banken kan utbetale lånet og rekke siste kjøring før banken stenger for dagen. Dette er viktig. Det starter med andre ord med deg og så avsluttes det med banken. Det første du må gjøre er dermed å komme i gang og sende inn alt. Når du har sendt inn alt er det viktig at du bruker en bank som behandler søknaden raskt. Her opererer noen banker med forskjellige tider enn andre banker. Noen er veldig raske, og da er du på rett sted. Når behandlingen er gjort kan banken gå rett på utbetaling så lenge det ikke er noe annet som venter. Behandlingstiden bør være 30 sekunder til 2 minutter. Dette er kun et dataprogram som jobber lynraskt.