En person som har lært seg hva er et debetkort og bruker det nå for å handle

Hva er et debetkort – Her er svaret

Mange er interessert i hva er et debetkort. Det er fordi det har blitt veldig populært med tiden. Et debetkort kan man søke om få långivere, og der har man tilgjengelig kreditt som långiver har. Man kan bruke kortet også er man nødt til å betale ned kreditten man har brukt. Slike kort har mange fordeler og det gjør det gunstig å bruke. Derfor har det blitt så populært. Mer om det kan du lese om lenger ned.

Historien om debetkort

Debetkort har eksistert i en eller annen form siden tidlig på 1900-tallet. De tidligste versjonene var mer som betalingskort, slik at kunder kunne låne mot bankkontosaldoen. På 1950-tallet begynte bankene å tilby kort som kunne brukes som kredittkort, men midlene ble trukket direkte fra kontoen. Disse kortene var imidlertid ikke veldig populære, og det var ikke før på 1970-tallet at debetkort virkelig begynte å ta av. 

De første minibankkortene ble introdusert på begynnelsen av 1970-tallet og kunne bare brukes på automater for å ta ut kontanter. På 1980-tallet ble disse kortene knyttet til kundenes brukskontoer og kunne brukes til utsalgstransaksjoner. Det første debetkortnettverket, Interbank, ble opprettet i 1986, og det første debetkortet ble utstedt av MasterCard i 1987.

 Debetkort begynte virkelig å vokse i popularitet på 1990-tallet. I 1992 var det i underkant av 1 million debetkort i omløp; i 2002 var det mer enn 200 millioner. Veksten av nettbank og shopping på slutten av 1990-tallet og begynnelsen av 2000-tallet bidro også til å øke populariteten til debetkort. I dag er debetkort en av de vanligste typene betalingskort i verden.

Risikoen ved debetkort

Debetkort er praktiske og lar forbrukere få tilgang til bankkontomidler uten å måtte ha med seg kontanter. Det er imidlertid flere risikoer forbundet med å bruke et debetkort. Hvis en forbrukers debetkort blir borte eller stjålet, risikerer forbrukeren å få bankkontoens midler stjålet. I tillegg, hvis en forbrukers debetkortinformasjon er kompromittert, er forbrukeren i fare for å få bankkontoen sin stjålet. I tillegg, hvis en forbruker bruker debetkortet sitt i en minibank, risikerer forbrukeren å bli stjålet fra bankkontoen sin.

Hvordan velge riktig debetkort

Når det gjelder å velge riktig debetkort, er det et par ting du må ta i betraktning. Det første du må gjøre er å sørge for at kortet er fra et anerkjent selskap. Det er mye svindel med debetkort der ute, så du må være forsiktig. Det neste du må gjøre er å sørge for at kortet har lave avgifter. Noen kort har høye avgifter for ting som minibankuttak, så du må sørge for at kortet du velger har lave gebyrer. Til slutt må du sørge for at kortet har en god valutakurs. Noen kort har høye valutakurser, så du må passe på at du velger et kort som har en god valutakurs.

På Femelle, så tar de for seg kredittkort og man har mulig å få det som 18 år.

Slik fungerer

debetkort Debetkort er en av de mest populære betalingsmetodene i verden. De er enkle å bruke og aksepteres nesten overalt. Men hvordan fungerer de? Debetkort er knyttet til bankkontoen din. Dette betyr at når du først har et debetkort, kan du bruke det til å bruke penger som du har på kontoen din. Du kan også bruke den til å ta ut penger fra en minibank. 

Når du bruker debetkortet ditt til å foreta et kjøp, overføres pengene fra kontoen din til forhandlerens konto umiddelbart. Dette er forskjellig fra å bruke et kredittkort, hvor du låner penger fra kortutstederen. Hvis du har et debetkort, kan du bruke det til å betale for nesten alt – fra dagligvarer til en ny TV. Du kan også bruke den til å ta ut penger fra en minibank. Bare husk at du må ha nok penger på kontoen din til å dekke kjøpet eller uttaket.

Slik bruker du et debetkort trygt

Debetkort er en praktisk måte å få tilgang til pengene dine på, men det er viktig å bruke dem trygt. Her er noen tips for å hjelpe deg å bruke debetkortet ditt på en sikker måte: 

 • Sjekk kontoutskriftene dine regelmessig for å sikre at det ikke er noen uautoriserte transaksjoner. 
 • Hvis du ser en transaksjon du ikke kjenner igjen, rapporter det til banken din umiddelbart. 
 • Gi aldri debetkortnummeret eller PIN-koden til noen. 
 • Oppbevar debetkortet ditt på et trygt sted. 
 • Ikke skriv PIN-koden på debetkortet eller oppbevar den i lommeboken. 
 • Vær oppmerksom på omgivelsene dine når du bruker debetkortet. • Bruk aldri debetkortet ditt i en minibank som ser mistenkelig ut.
 •  Hvis du er på reise, gi beskjed til banken din slik at de ikke flagger kontoen din for mistenkelig aktivitet. 
 • Rapporter tapte eller stjålne debetkort til banken din umiddelbart.

Fordelene med debetkort

Debetkort blir stadig mer populære som betalingsmetode. De tilbyr en rekke fordeler i forhold til andre betalingsmetoder, som kredittkort, kontanter og sjekker. Debetkort aksepteres i de fleste virksomheter, inkludert restauranter, butikker og nettbutikker. De er også en praktisk måte å ta ut penger fra minibanker. 

Debetkort gir en rekke fordeler fremfor andre betalingsmetoder. De er akseptert i de fleste virksomheter, inkludert restauranter, butikker og nettbutikker. Debetkort er også en praktisk måte å ta ut penger fra minibanker. Debetkort krever ingen kredittsjekk, så de er en ideell betalingsmetode for personer med dårlig kreditt eller ingen kreditthistorikk. 

I tillegg er debetkort ikke underlagt rentekostnader, forsinkelsesgebyrer eller årlige gebyrer. Det er noen ulemper med å bruke debetkort. Hvis du for eksempel overtrekker kontoen din, kan du bli underlagt gebyrer fra banken din. I tillegg, hvis debetkortet ditt mistes eller blir stjålet, kan du være ansvarlig for eventuelle uredelige kostnader. Imidlertid er disse ulempene vanligvis oppveid av fordelene ved å bruke et debetkort.

Vanlige spørsmål

om debetkort Et debetkort er et plastkort som gir kortinnehaveren et bestemt beløp for hvert kjøp de gjør. Midlene overføres fra kortinnehaverens konto til forhandlerens konto ved kjøpstidspunktet. Debetkort kan brukes hvor som helst der kredittkort godtas, og er et praktisk alternativ til å bære kontanter. Det er et par ting du bør huske på når du bruker et debetkort: 

 • Sjekk saldoen din før du foretar et kjøp. Dette vil hjelpe deg å unngå å overtrekke kontoen din. 
 • Hold oversikt over transaksjonene dine. Dette vil hjelpe deg å følge med på utgiftene dine og oppdage eventuelle svindelaktiviteter. 
 • Vær oppmerksom på gebyrene knyttet til kortet ditt. Noen kort har årlige avgifter, utenlandske transaksjonsgebyrer eller minibankuttaksgebyrer.
 •  Vær forsiktig når du bruker debetkortet på nettet. Sørg for at nettstedet er sikkert og at du bruker en pålitelig datamaskin. 
 • Gi aldri debetkortnummeret ditt til noen over telefon eller online med mindre du er den som starter transaksjonen. Hvis du har spørsmål om bruk av debetkortet ditt, vennligst kontakt kortutstederen for mer informasjon.

Les om penger i dagens samfunn

Oppsummering av hva er et debetkort

Så hva er et debetkort? Det har vi prøvd å beskrive så godt som mulig. Dermed håper vi at dette har vært til hjelp, og at lese kan søke om debetkort på en veldig god måte. Husk å sammenligne, så dere kan finne riktig debetkort for dere selv. Masse lykke til!