Noe for pensjonister

Når man går inn i pensjonistenes rekker er det viktig at man ikke legger seg bakpå og blir helt tiltaksløs – det er det nok mange som har gjort og som har fått kjenne på. Det å gå fra et yrkesaktivt og kanskje generelt aktivt liv til å skru helt av og gå i konstant hvilemodus vil de fleste ikke ha godt av, og det er ingen tvil om at det er bra å ha noe å sysle med.

Hva har dette med fokuset på steinalderen å gjøre? Jo, det er jo for så vidt enkelt nok å forklare. Steinalderen er utrolig interessant og det er mye av denne historien som finnes rundt omkring i Norge i dag. Hvis du ikke visste det så har du i alle fall fått servert kunnskapen nå her fra denne siden. Over hele landet kan du se at det graves etter boplasser i søken etter å finne spesielle funn som kan kaste lys over hvordan livet utartet seg i Norge i steinalderen, og dette er veldig interessant.

Så det vi egentlig skal oppfordre deg til er følgende: hvorfor ikke gjøre en liten jobb på dette feltet i ditt eget lokalområde? Hvorfor ikke bruke pensjonisttilværelsen til noe spennende og utfordrende? Kanskje kan du lage noen nedtegnelser eller kanskje du kan lage en liten nettside hvor du presenterer hva som finnes i ditt lokalområde? Husk at det finnes en historie om slike ting på de aller fleste plasser og det er gode nettsider hvor du kan finne massevis av informasjon. Faktum er at folk flest ikke tenker over slike ting og det er jo også slik at informasjon som dette sjelden når frem til vanlige folk som kanskje ikke er så opptatt av dette.

Det som også skal sies er følgende: hvis du presenterer slike ting i ditt lokalmiljø så er det jo slik at mange vil fatte interesse for dette, og du kan jo høre litt med eksperter om hvorfor man tror at folk bosatte seg her – og lignende ting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *