Lever du i steinalderen?

Overskriften er jo et begrep som brukes en god del om andre mennesker, og da ikke så ofte med positivt fortegn. Det er vel et begrep som sier noe om den mentale kapasiteten eller holdningene til den personen som får denne klistrelappen, og særlig behagelig er det jo så visst ikke.

Nå er det jo unektelig slik at det i steinalderen var et enklere samfunn enn hva det er nå, og det innebærer jo at menneskene ikke hadde de samme utfordringene som nå og kanskje ikke den samme intelligensen som det vi har. Nå skal jeg ikke uttale meg bombastisk om dette all den tid jeg ikke er noen ekspert på feltet, men vi får la det fare for denne gangen.

‘De lever i steinalderen’. ‘Han er som et steinaldermenneske.’ Jepp, jeg tror vi kan slå fast at det ikke er et spesielt positivt ladet begrep og det er jo litt synd ettersom steinalderen er en høyinteressant epoke i menneskets historie. Men nok om det: menneskene har bestandig interessert seg for spill og konkurranser, herom hersker det ingen tvil, og spillene har hatt en rasende utvikling opp gjennom årene. I dag kan det for eksempel være en del glamour og luksus med i bildet, som for eksempel når man er på et ekte nettcasino for å spille roulette, og hvis du klikker på denne linken så vil du få se at overskriften sier at ‘slik vinner du på roulette…’. Hallo, er du født i steinalderen eller!?

Fiffig vinkling hva? Men tilbake til poenget mitt: kanskje det hadde vært bra for oss å levd i steinalderen for en stakket stund? Jeg tror det altså og kan ikke se at det hadde vært så ille. Er dette noe som du kunne tenkt deg å prøvd? Å rømt fra hverdagens kjas og mas og kanskje fått opplevd litt fred?

Jeg tror det hadde gjort seg altså!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *